Over ons

      Over ons

DMIT (Dutch Migrants Integration Teams) is een jonge ambitieuze organisatie die zich o.a. laat inspireren door een Arabisch en Eritrees expert team. Deze expert teams werken samen met DMIT. Met deze kennis en netwerken, kunnen we als organisatie ervoor zorgen dat migranten beter en zelfstandiger kunnen integreren.


Wij werken cultuursensitief. Ons uiteindelijke doel is ondersteuning te bieden aan migranten en interculturele ondersteuning te bieden aan maatschappelijke (uitvoerings) organisaties en gemeenten. Het uitgangspunt is dan ook om statushouders beter te laten integreren in de samenleving en daarbij een zelfstandige en waardige plek voor zichzelf te verwerven.

Nieuws

Onze geschiedenis

DMIT is in 2017 met steun van de provincie Overijssel gestart. Een  kleine groep mensen vond dat de huidige leefsituatie van migr anten in Nederland kon worden verbeterd. Dit met behoud van eigen regie en het benutten van veerkracht. De belevingswerelden dichter bij elkaar brengen. DMIT heeft daarom dan ook de Nederlandse kenniscentra ingezet om kennis en uitvoering dichter bij elkaar te brengen. Door deze kennis is in 2017 samen met de Overijsselse Alliantie Sociale Kwaliteit een programma ontwikkeld waarbij kennis delen en leren van elkaar centraal staat. 


Daarnaast is er vanuit de praktijk een behoefte ontstaan om producten en diensten met betrekking tot de leefsituatie van migranten te ontwikkelen.

Nieuws

Onze aanpak

'' Een nieuwe visie op het werken met migranten''


Het is helaas van alle tijden dat mensen hun eigen land moeten ontvluchten om elders een veiliger bestaan op te bouwen. Ongetwijfeld zijn er ook bij u in de buurt statushouders die alles in hun land hebben moeten achterlaten voor een betere toekomst. De initiatiefnemers van DMIT ondersteunen deze statushouders in hun zoektocht naar een zelfstandig en waardig bestaan in Nederland.


Het gevoel van eigenwaarde van de statushouders wordt vergroot (met de juiste ondersteuning) zelf oplossingen te zoeken en vast te houden. Bovendien zijn deze oplossingen duurzamer en financieel aantrekkelijker. Derhalve een win-win situatie voor gemeenten en statushouders.


Share by: